oude liefde

onlangs kreeg ik een kadootje via de post. wel zelf besteld maar toch, het bleef een kadootje. het was de acadamic dairy van we are what we do. very lovely in pink. een aantal jaar geleden was ik met een aantal mensen bezig het boekje change the world for a fiver uit te brengen in het nederlands. door het vele gedoe; auteursrechten, de makke van “niet commercieel product” en het vrijwillig meewerken gehalte, is het uiteindelijk niet gelukt. er zijn wat nederlandse look-a-likes gekomen maar ja, die halen het niet bij het typisch engelse product.

Academic Diary

voor deze week staat in de agenda de actie nummer 1 decline plastic bags whenever possible. quote: everyone in the uk uses an average of 167 plastic bags every year – 10 billion bags in total. they can take up to 500 years to decay. there is an alternative. it’s called a shopping bag and apparantly in frace, it’s tres chic.

deze actie zette anya hindmarch  aan tot het maken van de i’m not a plastic bag – tas, die een geweldige trend zette en een ware gekte ontketende (een run van fashion victims op de ” anya”  tas voor 5 pond die het journaal wereldwijd haalde). op de site is de tas nog steeds uitverkocht, schoot het zijn doel voorbij? er was in ieder geval veel kritiek op de fashion bag, gemaakt van en door vraagtekens. gelukkig is er nu de veilige variant plastic ain’t my bag, gemaakt van organic cotton. minder spannend, maar wel eerlijk. hoe zit dat eigelijk met de puur & eerlijk tas van de ah?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder verantwoord, vogue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s