infobesitas

bij vlagen lijd ik aan infobesitas. nu ik in italie woon is het gelukkig stukken minder. (dat ik 5 maanden zwanger ben helpt ook mee) voor mij betekent het dat ik me niet los kan maken van de informatie die tot me komt. bijvoorbeeld op internet; ik zie iets, lees iets en zoek verder. kom op een andere invalshoek ander verhaal en verdwaal weer verder. in mijn hoofd maak ik aantekeningen voor eventuele analyses erover. bedacht voor mijn toekomstige boek, mijn blog, een artikel.

ook met lectuur heb ik het. gister kocht ik sinds maanden weer een tijdschrift. in nl gebeurde het veeeel vaker. hier lees ik waar ik ben wel altijd alle folders, boekjes, lokale blaadjes en ik ben helemaal blij als ik ergens de io donna aantref, de weekendbijlage van corriere della sera. bij onze verhuizing heb ik ook niet alle vogues weg kunnen geven (ik schreef er eerder over in mijn blog) ik heb een aantal weer ingepakt in een doos. stel je voor dat ik wat mis. ja het is ziekelijk. zoek maar op infobesitas en je leest erover. bijvoorbeeld in trouw.

altijd online, mede mogelijk gemaakt door nieuwe generatie telefoons, zoals de i phone. jim stolze ging eens een maand ofline en hield een dagboek bij. ik heb inmiddels de i phone van manlief verboden in bed en neig ernaar hem ook te verbieden in de slaapkamer in het algemeen. maar ja hij doet ook dienst als wekker. goed. dit verhaal had ik ook al heel lang in mijn hoofd. en nu is het eruit. op het internet, te lezen voor het volgende slachtoffer van infobesitas. voor degene die zich aangesproken voelt. ga nu even naar buiten en maak een wandeling. ga ik nu ook doen. dag!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder anders, vogue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s