gaat u zitten

thuis hadden we een schilderij (lees ingelijste poster) met deze titel: gaat u zitten. hier stond de geschiedenis van het zitten op. vroeger zat men natuurlijk op de grond of op elkaar. of een boomstam en daarvan maakte men een kruk, daarna een stoel, een bank en weer later kwam de sofa en de relaxstoel.

maar goed zitten dus. nu zitten we bijna altijd op een stoel of bank. tijdens het eten aan tafel, achter ons bureau en voor de tv. behalve kinderen; kleintjes bewegen nog lekker soepel op de grond. tijdens mijn vipassana meditatie zat ik ook 10 dagen op de grond. wauw wat een effect, mijn heupen waren soepeler dan na 3 jaar yoga doen en mijn benen waren slanker. een van mijn yoga leraren geeft het ook mee in haar lessen (en ik nu ook): zit eens wat vaker op de grond en oefen in opstaan van de grond zonder je handen te gebruiken. 

gaat u zitten op de grond, ik ga op zoek naar een laag tafeltje zodat ik dit kan schrijven op de grond, achter mijn laptop. mijn gedroomde kantoor was ooit met schapenvellen op de grond om op te zitten en lage tafeltjes voor kopjes thee en laptops. een plek waar je af en toe gewoon even op je kop kon staan.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder verantwoord, yoga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s